Бездротовий датчик температури та чадного газу Ajax FireProtect 2 RB (Heat/CO) Black купити в Києві
0
0
0

Бездротовий датчик температури та чадного газу Ajax FireProtect 2 RB (Heat/CO) Black

Відгуки:
(0)
  • Виробник: Ajax
  • Код товару: 246952
  • Наявність: В наявності
Без ПДВ:$81.55

FireProtect 2 (Heat/CO) Jeweller — бездротовий пожежний датчик із вбудованою сиреною. Призначений для встановлення у приміщеннях. Визначає підвищення температури та небезпечний рівень концентрації CO (чадного газу). Датчик також може працювати без хаба.

Доступний у двох модифікаціях: із незмінними батареями (має SB у назві), які працюють 10 років, та зі змінними (має RB у назві) — працюють до 7 років.

Датчик працює у складі системи Ajax, зв’язуючись із хабом через захищений радіопротокол Jeweller. Дальність зв’язку з хабом за відсутності перешкод — до 1700 метрів.

Датчик оснащено сиреною (п’єзоелектричним зумером) для звукового сповіщення про тривоги та події гучністю до 85 дБ (на відстані 3 метри від датчика). Датчик завжди активний, тому реагує на пожежу 24/7, незалежно від режиму охорони системи.

Тривогу через підвищенням температури легко відрізнити від тривоги через високу концентрацію СО завдяки різним звуковим та світлодіодним індикаціям. Докладніше ознайомитися з видами індикації тривог та подій датчика можна в розділі опису індикації.

FireProtect 2 захищений тампером. Він контролює зняття датчика з кріпильної панелі SmartBracket: датчик реагує світлодіодною індикацією та надсилає сповіщення користувачам у застосунки Ajax і на пульт моніторингу охоронної компанії.

Пристрої автоматизації Ajax можуть реагувати на тривогу FireProtect 2 та виконувати задані користувачем дії за допомогою сценаріїв автоматизації. Наприклад, реле WallSwitch може вимкнути систему вентиляції та увімкнути аварійне освітлення за тривогою.

Сенсор тепла

За виявлення різкого зростання та перевищення порогу температури в FireProtect 2 відповідають два вбудовані термістори класу А1. Термістори цього класу сповіщають про тривогу в разі виявлення різкого підвищення температури або статичної температури в межах від +54°C до +65°C.

FireProtect 2 повідомить про перевищення температурного порогу, щойно його значення перевищить +64°C. Про різке зростання температури датчик повідомить, якщо протягом однієї хвилини показник збільшиться на 10°C. Якщо показник температури різко збільшиться на 20°C і більше, датчик негайно сигналізує.

Сенсор CO (чадного газу)

За виявлення небезпечного рівня концентрації чадного газу відповідає вбудований у FireProtect 2 хімічний сенсор. Принцип його роботи ґрунтується на виявленні чадного газу за допомогою хімічної реакції. Всередині сенсора розташована ванна з електролітом. При досягненні певної концентрації чадного газу запускається хімічна реакція, яка зчитується датчиком і трансформується у сигнал тривоги.

Датчик запускає тривогу, якщо концентрація чадного газу складає:

  • 50 ppm (0,005%) і вище — не більше ніж за 90 хвилин.
  • 100 ppm (0,01%) і вище — не більше ніж за 40 хвилин.
  • 300 ppm (0,03%) і вище — не більше ніж за 3 хвилини.

Небезпечною для життя людини може бути концентрація CO у 400 ppm (0,04%) протягом трьох годин. Датчик припинить сповіщати про небезпечний рівень чадного газу, щойно рівень концентрації знизиться до 40 ppm (0,004%).

Кнопка Тест/Глушіння

Щоб активувати кнопку Тест/Глушіння, злегка натисніть на середину передньої панелі рукою або відповідним предметом (наприклад, ручкою швабри), якщо датчик у важкодоступному місці. Тест/Глушіння — це механічна кнопка під лицьовою панеллю датчика.

Кнопка виконує кілька функцій:

  • У штатному режимі — запускає тест працездатності датчика.
  • У разі тривоги — приглушує тривогу датчика або синхронну тривогу всіх пожежних датчиків системи на 10 хвилин.
  • При наявності несправності, низькому рівні заряду батареї або закінченні терміну служби — глушить звукову та світлодіодну індикацію на 12 годин.

 

Синхронна тривога пожежних датчиків

Усі пожежні датчики лінійки FireProtect 2 підтримують функцію синхронної тривоги. Функція активує вбудовані сирени всіх пожежних датчиків у системі, щойно хоча б один з них зафіксує тривогу. Сирени датчиків FireProtect 2 активуються протягом 20 секунд після виявлення тривоги. FireProtect і FireProtect Plus активуються протягом встановленого в налаштуваннях Jeweller (або Jeweller/Fibra) інтервалу опитування хаб–датчик, але не пізніше ніж через 60 секунд.

Датчики FireProtect 2 мають різну звукову та світлодіодну індикацію типів тривог, щоб користувачам було легше їх розрізняти. Тому в разі синхронної тривоги датчиками FireProtect 2 відтворюється саме той тип тривоги, який був зафіксований датчиком-ініціатором. Датчик-ініціатор додатково сповіщає про тривогу світлодіодною індикацією. Датчики FireProtect та FireProtect Plus повідомляють про всі типи тривог однаковим звуком.

Система безпеки Ajax може передавати тривоги та події до застосунку для моніторингу PRO Desktop, а також на пульт централізованого спостереження (ПЦС) у форматах SurGard (Contact ID)SIA DC-09 (ADM-CID), ADEMCO 685 та інших протоколів.

Адресність пристроїв Ajax дає змогу надсилати у PRO Desktop та на ПЦС не лише події, але й тип пристрою, присвоєне йому ім’я, віртуальну кімнату та охоронну групу. Перелік параметрів, що передаються, може різнитися залежно від типу ПЦС та обраного протоколу зв’язку з пультом.

Теги: Бездротовий, датчик, температури, та, чадного, газу, Ajax, FireProtect, 2, RB, HeatCO, Black

Відгуки (0)

Відгуків про цей товар ще не було.

Оптом дешевше. Відчуйте різницю!
При покупці від 2 і більше одиниць товару діють оптові ціни.
Уточнити ціни
Оптом дешевше. Відчуйте різницю!